Het gebruik van CLT in de bouw in Vlaanderen

CLT wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in de bouw in Vlaanderen, waaronder Brussel. CLT is een modern bouwproduct met een breed scala aan mogelijkheden. ARWO-BOUW uit Arendonk heeft veel ervaring en zet zich in op het perfectioneren van deze bouwtechniek, zodat wij u een uitstekende kwaliteit kunnen garanderen.

CLT is populair in de bouw

Wilt u gaan bouwen met CLT? U bent niet alleen. De bouw in Vlaanderen krijgt steeds vaker de vraag om met CLT-panelen aan de slag te gaan. Bouwen met CLT wordt steeds populairder en dat is mooi meegenomen voor zowel mens als milieu. Deze bouwmethode is al zo ver ontwikkeld dat het een prima duurzaam alternatief vormt voor beton, baksteen of staal.

Cross-Laminated-Timber

Waarom bouwen met CLT

Hoge kwaliteit en controle

Hoge kwaliteit en controle

  • Tijdens de prefabricatie van de CLT is millimeterwerk door CNC-gestuurde machines vereist om een hoge kwaliteit te garanderen.
Minimale ecologische voetafdruk

Minimale ecologische voetafdruk

ontwerpvrijheid voor de architect

Volledige ontwerpvrijheid voor de architect

  • CLT heeft enkele unieke constructieve eigenschappen. Het heeft een hoge druk- en reksterkte en een hoge brandweerstand.
Overal inzetbaar

Overal inzetbaar

  • U kunt CLT overal inzetten in de bouw. Zowel bij nieuwbouw, aanbouw, opbouw en hoogbouw. Bovendien kunt u het ook naadloos combineren met staal en beton.
Het lage-energie wonen

Het lage-energie wonen

  • Kiest u ervoor om CLT te gebruiken in de bouw? Dan is uw CLT-woning geïsoleerd, luchtdicht en heeft deze een hoog energierendement. De nieuwe normen van het E-peil zijn makkelijk haalbaar.
Aangenaam woonklimaat

Aangenaam woonklimaat

  • CLT is populair in de bouw, omdat het droog is vanaf dag een. Het heeft een vochtregulerende eigenschap en is geluiddempend.
Beter en niet duurder

Beter en niet duurder

  • CLT zorgt ervoor dat u heel snel kunt bouwen omdat er geen droogtijd nodig is. Het is kostenbesparend en er kan een exacte kostprijsbepaling gemaakt worden.

Contacteer ons voor een samenspel van build en design

Samen met u en uw architect stemmen wij de bouwtechniek en het ontwerp van uw project op elkaar af. We werken alle bouwproblemen weg en bieden alternatieven in het voordeel van de kwaliteit, energieprestatie en uw budget. Bent u klaar voor een samenwerking met ARWO-BOUW? Contacteer ons dan op het nummer +3214678347 en maak een afspraak of bekijk onze realisaties en raak geïnspireerd!

CLT
CLT