Houtmassiefbouw

  • Gespecialiseerd in CLT
  • Persoonlijke begeleiding
  • Gebruik van gecertificeerd hout

Overweegt u houtmassiefbouw voor de realisatie van uw woning? Dan zit u goed bij ARWO-BOUW. Houtmassiefbouw is een bouwwijze die haar oorsprong in koudere, onherbergzame streken vindt. In Rusland, de Balkanlanden en in Scandinavië werden bomen omgehakt en gebruikt om woningen mee te maken. Het systeem van massieve houtbouw voor het bouwen van een woning verspreidde zich later verder over heel de wereld.

Wat is houtmassiefbouw?

Houtmassiefbouw of massieve houtbouw is een bouwmethode waarbij men massief hout, zoals de stammen van bomen, gebruikt voor het realiseren van een woning. U kunt met houtmassiefbouw in zowel Nederland en België een eenvoudig huisje zoals een blokhut creëren, maar deze techniek leent zich evengoed voor een groot en complex bouwwerk. Kiest u voor het bouwen van uw woning voor massieve houtbouw? Dan wordt de woning opgebouwd uit vierzijdig geschaafde houten balken die we als CLT-aannemer bovenop elkaar plaatsen.

Houtmassiefbouw

Bent u op zoek naar een aannemer?

Houtmassiefbouw

De voordelen van massieve houtbouw

Bij ARWO-BOUW zijn we ons als specialist in houtskeletbouwaannemer bewust van de vele voordelen die bouwen met hout met zich meebrengen. Met houtbouw met massief hout bestaat de woning vanzelfsprekend uit hout. U kunt hier heel wat voordelen uit halen die zowel goed zijn voor u als voor het milieu:

  • Hout is natuurlijk ademend en vochtregulerend;
  • Er is weinig afwerking nodig aan de binnenzijde;
  • Er is amper onderhoud nodig;
  • Weinig ecologische impact tijdens afbraakfase;
  • Brandveiligheid en schokbestendigheid.

Ervaar al deze voordelen zelf door te kiezen voor massieve houtbouw!

Vraag meer informatie over deze bouwwijze

Wilt u een ecologische woning laten bouwen en heeft u interesse in houtmassiefbouw? Dan maakt u een goede keuze. Ons bouwbedrijf uit Arendonk heeft jarenlange ervaring en geeft u met veel plezier advies op maat over massieve houtbouw en CLT-bouw. Neem dus gerust contact op met ons bedrijf door te bellen naar +3214678347 en stel ons al uw vragen. Wij beantwoorden deze graag en vertellen u bovendien meer over waarom houtbouw ideaal is voor de realisatie van uw woning.
 

Realisaties waar wij trots op zijn